Postaussarja: vastuullisuus & kestävä kehitys

Haluamme nostaa esille uudessa postaussarjassamme vaateteollisuuden ympäristöhaittoja ja näyttää asiakkaillemme, miten Lasessorilla huomioimme vastuullisuuden ja kestävän kehityksen näkökulmat aina suunnitteluprosessista tuotteiden pieniin yksityiskohtiin. Suunnittelu- ja tuotantotiimimme seuraa tiiviisti alan kehitystä ja etsii jatkuvasti ekologisempia raaka-aineita ja tuotantotapoja. Tuotteidemme ympäristövaikutukset ja vastuullisuus ovat keskeisiä tekijöitä tuotekehityksessämme. Aloitamme postaussarjan esittelemällä ympäristöystävällisen ja kestävän Lyocell-kuidun.

Lyocell - kompostoitava & kierrätettävä materiaali

Lyocell, joka tunnetaan myös kauppanimellä Tencel on vastuullinen ja kestävä materiaali. Sen valmistukseen voidaan käyttää luonnon raaka-aineita mm. eukalyptusta, bambua, koivua ja mäntyä. Sen tuotantomenetelmän vahvuutena on ympäristöystävällisyys. Toisin kuin muita kankaita valmistaessa, tuotantoprosessi on suljettu. Kankaan valmistus ei käytä yhtä paljon torjunta-aineita ja se vaatii alle puolet vähemmän vettä sekä kasvun että viljelyn aikana verrattuna puuvillan tuotantoon. 

Lyocell on 100% biohajoavaa ja se on saanut EU:n ympäristömerkin. Suomessa kehitellään myös tällä hetkellä Ioncell nimistä Lyocell-kuitua, jonka tuotantoprosessiin käytetään paperisellua, keräyspaperia tai tekstiilijätettä. Lyocell-tuotteet ovat helppokäyttöisiä ja ne yhdistävät luonnon- ja tekokuitujen hyvät ominaisuudet.

 

Hortense - ympäristöystävällinen & kestävä valinta

Ympäristöystävällinen Hortense – huivimme on täydellinen valinta vastuullisen ja kestävän muodin tukijoille! Huivin materiaali on tuotettu 100% Lyocellista. Lyocell on kankaana silkinomainen ja ihanan pehmeä, eikä se rypisty helposti. Näiden ominaisuuksien lisäksi Lyocell materiaalista valmistetun asusteen ostaminen säästää rahaa ja aikaa. Luonnon ja rahan säästäminen kulkevat tiiviisti käsi kädessä, sillä usein ympäristöystävälliset kuidut kestävät paremmin käyttöä ja aikaa kuin tekokuiduista valmistetut tuotteet. 

Hortense - huivimme herkkä ja kaunis kukkakuosi on lahjakkaan suomalaisen suunnittelijamme käsialaa, joka on saanut inspiraationsa Suomen luonnosta. Kukkakuosi on painettu ja viimeistelty käsin Suomessa. 

Käytä ja ihastu!

 

 

Seuraathan meitä jo Instagramissa

 

 

 

Shop now

You can use this element to add a quote, content...